Норвежко училище получи яка глоба, след като заведе 5-годишни деца да гледат как колят и одират лосове, пише metro.co.uк.
Училището бе залято от възмутени писма, след като пусна на официалната си страница във фейсбук снимка на девет съвсем малки деца, които гледат овесен на кука лос с локва кръв под него. На друга снимка дете влачи през снега прясно одрана кожа, а на трета деца разглеждат разфасовани останки в контейнер.

Даг Олав Столан, главен учител в училището Гранстубен Барнеаж в арктическата част на страната каза, че екскурзията е била с идеята да покажат на децата живота на малцинството Сами, които живеят на север и се занимават с отглеждане на лосове.Той каза, че "е много важно децата да знаят откъде идва месото" и добави, че ще продължат да правят такива екскурзии.

Това не е първата подобна образователна укскурзия на училището. Оказва се, че често водели децата из околните ферми, гледали са колене на прасета.
Според учителя никое от децата досега не е реагирало зле на гледката. Фейсбук обаче е засипан от негативни реакции.

Според коментаторите, благодарение на това училище "в бъдеще между нас ще има още повече психопати", а друг добавя, че "хората, които убиват животни, не са много далеч от това да почнат да убиват и хора."

Превод: БЛИЦ