Бившето училище за момчета във Флорида има лошата слава на място, където са измъчвани деца и към тях е проявявана нечувана жестокост. Дори получава прозвището "Концентрационния лагер на Америка".
 

Според различни предположения там са умрели между 84 и 100 ученика, повечето от тях - бити до смърт. Училището е затворено вече шест години и атмосферата там е още по-ужасяваща.


 
Тъмната, скандална слава съпровожда училището още от самото му откриване през 1900 година. Оттогава са документирани неколкократни случаи на физическо, психическо насилие и дори изнасилвания. Самото училище е било предназначено за деца, извършили престъпления. Умрелите там деца били погребвани на територията на училището, независимо от несъгласието на много от родителите.


 
През 50-те и 60-те години в училището се възпитавали около 500 деца, с годините броят им ставал все по-малък и най-накрая, през 2011 година мрачното място най-накрая било затворено заради липса на средства.Бивши възпитаници не се притесняват да разказват и да разкриват подробности за преживяното в това училище на ужасите. Те твърдят, че учителите ги биели за най-малкото провинение с дълги кожени колани, някои от тях дори твърдят, че в самото училище имало "стая за изнасилвания". Постепенно преживелите ученици се обединяват в движение, което те наричат "Момчетата от белия дом". Правят петиция и настояват десетките случаи на зверства най-после да бъдат разследвани. Искат също така да бъдат разкрити гробовете, където са полагани умрелите деца.


 
"Чувал съм там неистови писъци от болка, това, на която бях свидетел като 12-годишно дете, ще остане завинаги в паметта ми", разказва писателят Роджър Кисер.

Властите във Флорида са започнали разследване и до момента продължават да откриват още и още детски гробчета. Най-младата жертва е момче на шест години, което било открито захвърлено в обща яма заедно с още седем тела.

Превод БЛИЦ