Украйна ще получи пускови установки с наземно базиране и съответното количество противокорабни ракети "Harpoon". Това потвърди министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников в профила си във Facebook, пише УНИАН.

"Вече имаше някакви съобщения в преса, аз само потвърждавам, че съм общувал с мои колеги-министри на отбраната на някои приятелски страни, включително и Дания. Мога да кажа, че ние ще получим системи "Харпун". Специални средства за поразяване, които се изстрелват от специални пускови установки на корабите", поясни Резников.

В Украйна обаче ще бъдат изпратени пускови установки с наземно базиране за "Harpoon". Най-новото оръжие ще бъде предоставено от Дания, Великобритания, Холандия, към този процес ще се присъединят и други държави.

"И тези ракети ще бъдат насочени към поразяването на морската компонента на нашия враг в Черно море, за да можем ние най-накрая осигурим свобода на международно признатото корабоплаване. И след крайцера "Москва" на дъното на Черно море да отидат още кораби", каза Резников.  

Превод и редакция: БЛИЦ