Украинският външен министър Дмитро Кулеба в разговор с руските шегаджии Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров (Лексус) призна, че Киев стои зад нападенията на територията на Крим и Белгородска област.

Разговорът с Кулеба е публикуван в четвъртък в профилите на шегаджиите в социалните мрежи, без да е посочена дата на разговора.

Шегаджиите се обаждат на Кулеба от името на бившия посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол. "Крим не е непосредствена оперативна цел. Но ако ме попитате кой взривява нещо в Крим или Белгород, ще ви кажа на четири очи, че да, това сме ние", каза Кулеба.

Украинският външен министър също така призна, че Киев подготвя контраатака в южната част на страната "в тясно сътрудничество с партньорите, на първо място със САЩ и Великобритания". В същото време, според него, парите, които вече са обещани от САЩ и ЕС, ще бъдат достатъчни за Украйна само до края на годината.

"Повече или по-малко ще успеем да стигнем до края на годината. Ще успеем да запазим финансовия баланс. Но след това ще трябва да се включим в програмата на МВФ. При сегашния баланс ни трябват около 5 млрд. долара месечно. Но всичко това е наистина нестабилно, така че колкото по-скоро приключим войната, толкова по-добре", добавя той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук