Страшни новини идват от Донбас. Водят се ожесточение сражения до Дебалцево. От ръководството на Донецката народна република, украинските силоваци са обстреляли позиции на Народната милиция на ДНР. Огънят е воден с артилерия и монпмети, уточниха от ДНР.
Съобщава се, че Киев предприема нови опити да пробие линията на отбраната и да навлезе в дълбочина на републиката.
 
Засега опълченците успяват да отразят атаките. По уточнени данни, бил е обстрелян и град Ясиноватая. Там при взрив на снаряд са ранени двама души.
 
Многократните нарушения на режима за прекратяване на огъня са потвърдени от мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).
 
Въоръжените сили на Украйна подготвят провокация в района на селището Золотое, в рамките на която се планира да бъде обстреляно мирното населени и за това да бъде обвинена Народната милиция на ЛНР. Това заяви на брифинг говорителят на отбранителното ведомство на самопровъзгласилвата се република Андрей Маречко. „По информация на нашето разузнаване, в скоро време военнослужещите на Украйна в района на населения пункт Золотое в зоната на отговорност на 9-и батальон на 59-а отделна мотопехотна бригада на въоръжените сили на Украйна се планира провеждането на провокационни мероприятия с откриването на огън по мирно население с цел впоследствие да се обвини за случилото се Народната милиция на ЛНР”, каза Марочко.
 
Той подчерта, че дадените факти за пореден път потвърждават, че „киевската власт не възнамерява да води мирен диалог с представителите на Народните републики, а напротив, да дестабилизират ситуацията в Източна Украйна”.