Командващият Военноморските сили на Украйна контраадмирал Алексей Неижпапа предупреди за подготовката на силите за пълномащабни военни действия с Русия. Това съобщават световните агенции.

Той заяви, че не изключва опити за военен удар от страна на руски войски в южната част на Херсонска област от територията на окупиран Крим, за да се осигури запълването на Северно-Кримския канал с вода. 

"Не изключвам подобни действия от страна на Руската империя. Ние се подготвяме. Не мога да кажа всичко, но ето един малък факт. Обхватът на ракетната система" Нептун "ни позволява да я използваме от континентална Украйна по подходите към Севастопол. Ще видим какво ще се случи", каза Неижпапа.

„Щом разберем, че каналът ще започне да се възстановява в Крим, т.е. финансовите ресурси на Руската империя ще се наливат (да, аз ги наричам: това е империя с диктатор начело), това ще бъде сигурен сигнал, че Руската федерация се готви за пълноценна конфронтация. И тогава ще трябва да отговорим на предизвикателствата ", добави той.

Военноморският командир отбеляза, че Украйна се готви за "пълномащабна военна конфронтация, осъзнавайки, че ако това се случи, тогава, за съжаление, ще има много загуби - както нашите войници, така и цивилното население".

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!