Шефът на партията "Глас" Юлия Клименко заяви готовността си да издигне кандидатурата на лидера на политическата сила Святослав Вакарчук за поста премиер на Украйна. Това тя заяви пред LB.ua в щаба на своята партия. "Готови сме да делегираме на Святослав Вакарчук премиерството, ако от това има необходимост. Имаме още силни хора, които са готови да станат министри в правителството, в държавните предприятия", каза Клименко.  
 
По думите на втория човек в избирателния списък на "Голос", екипът им вече е подготвил проект за коалиционно споразумение, което ще бъде предложено за подписване на потенциалния партньор във Върховната Рада.  

Клименко добави, че "Голос" е готова да сформира коалиция с президентската партия "Слуха на народа", решението относно партията на Юлия Тимошенко "Баткивщина" все още не е взето. 
 
Loading video

По-рано Вакарчук определи като "глупости", слуховете за това, че ще се откаже от мандата си, след като партията му влезе във Върховната Рада.  

След обработката на 0,04% от протоколите партията на президента Зеленски "Слуга на народа" води с 48,52%, второто място се заема от     "Баткивщина" на Юлия Тимошенко с 12,95%. На трето място се нарежда "Европейска солидарност" на бившия президент Петро Порошенко 
с 8,13%, на четвърто място се нарежда "Радикалната партия" на Олег Ляшко с 6,52%. Петицата се попълва от "Оппозициона платформа - За живот" с 5,79% от гласовете.
 
Според публикуваните по-рано крайни резултати от екзит-пол проучванията води партията на президента Володимир Зеленски "Слуга на народа" с 44,2%. След нея се нарежда "Опозиционна платформа - за живот" с 11,4%, на трето място е партията "Европейска солидарност" на бившия президент Петро Порошенко, която събира 8.8% от гласовете.  В Радата влизат още партията на Юлия Тимошенко "Баткивщина" с 7,4%, и партията "Голос" на музиканта Святослав Вакарчук, събрала 6,5%.