Въоръжените сили на Украйна в нарушение на Минските споразумения прехвърлиха в селището Счастие 40 танка Т-64 и 30 чуждестранни наемници от страни от Източна Европа, както и 40 наемници от Грузия.
„По информация на нашето разузнаване, на 30 юни през селищата Новоайдар и Алексеевка в Новоайдарски район и Красний Октябр в селището Счастие е преминала колона от бронирана техника, състояща се от 40 танка т-64”, заяви на брифинг говорителят на Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко. „Също на 29 юни на железопътната гара на селището Рубежное са пристигнали няколко състав с тежка бронирана техника на ВСУ, а именно танкове и самоходни артилерийски установки”, каза още той.
 
Марочко отбеляза, че пристигналата предимно през нощта бронирана техника след това се е запътила към селището Луганское. „Нашето разузнаване установи, че в селището Денежниково на разположение на 80-а отделна аеромобилна бригада на ВСУ, е пристигнало неустановено подразделение от 30 души”, каза още той.  
 
Пристигналите хора са говорили помежду си на английски език, били са облечени в еднаква военна униформа. Имали са и еднакво въоръжение. Предполага се, че това са наемници от Източна Европа, разказа майорът.
 
Освен това, е селището Новозвановка е открит пункт за временна дислокация с личен състав от около 40 души. Предполага се, че това са наемници от Грузия, добави той.