Need for Speed SHIFT е нещо невиждано, казват от EA Games
Новата състезателна игра Need for Speed SHIFT носи на истинските шофьори преживяването на някои от най-емблематичните състезателни писти в света, сред които легендарната Brand’s Hatch във Великобритания, съобщава TechNews.bg. Играта, очаквана на пазара през септември тази година, разполага и с най-големия списък от състезателни автомобили в историята на поредицата Need for Speed, в това число коли като Pagani Zonda, Porsche 911 GT2 и Lotus Elise.

“Опитваме се да създадем състезателна игра, която развива жанра и доставя нещо невиждано преди в Need for Speed”, каза вицепрезидентът на EA Games Europe Патрик Содерлунд. “Фокусирайки се върху преживяванията на шофьора от първо лице, ние имаме възможност да уловим напрежението от високите скорости и завладяващите емоции на състезанието.”

Играчите са потопени в шумното, напрегнато преживяване на това да се състезават с автомобил от перспективата на шофьора чрез комбинация от възприятия, базирани на силата на притеглянето, хипер реалистичната гледка от кокпита и съвсем новата брутално дезориентираща динамика на сблъсъка.

Need for Speed SHIFT е снабдена с точен, достъпен модел на шофиране, който позволява на играчите да усетят всеки удар, всяка промяна в трасето. Играта е разработена от Slightly Mad Studios съвместно с Black Box и Патрик Содерлунд. Slightly Mad Studios работи с екип от дизайнери и разработчици, създали емблематичните игри GT Legends и GTR 2. Версията за PSP е разработена от студиото на EA Bright Light. Need for Speed SHIFT ще бъде издадена за Playstation 3, Xbox 360, компютър и PSP. /БЛИЦ