Почерпен американец застреля телевизора си.
70-годишен мъж от американския щат Мисури не се справи с предизвикателствата на преминаването към цифова телевизия и в гнева си простреля стария си аналогов телевизор, съобщава "Multichannel News".
Човекът се отказал от услугите на кабелната телевизия, но не успял да пусне в действие цифрово-аналоговия преобразувател, необходим за приемане на цифров ефирен телевизионен сигнал от по-старите аналогови телевизионни апарати.
Това предизвикало гнева му и последвалата стрелба, поради което се намесила и полицията. Съпругата му обяснила на пристигналите на място полицаи, че мъжът й бил пийнал преди това.
Конгресът на САЩ взе решение всички телевизионни станции да преустановят излъчването на аналогов сигнал до 15 юни тази година. Първоначално този срок беше до 17 февруари, но в последствие беше удължен по молба на новата администрация на президента. Някои телевизии обаче спазиха старата дата и вече спряха аналоговите емисии.
Всички собственици на по-стари телевизори без вградени цифрови тунери трябва да закупят въшни приставки, за да получават цифровия сигнал или да кандидатстват за безплатни тунери по програма за подпомагане на по-бедните домакинства. /technews.bg