"Един от най-добрите снайперисти на руската армия Сергей Царков е убит в Украйна", съобщи киевското издание УНИАН.

"Топснайперистът бе командир на отделение (военно подразделение между 10 и 12 човека) в батальон, изпратен от Сибир", посочи още медията без да разкрива кога и къде е бил ликвидиран военният.

"Информацията за смъртта на Царков бе потвърдена от военно окръжие в град Чита. Сержант Сергей Царков (роден в град Борзя през 1983 г.) загина при изпълнение на воинския си дълг по време на специалната военна операция (както руските власти наричат войната си срещу Украйна).

Той бе повишен в звание старши сержант и отличен с орден "За мъжество" посмъртно. Царков бе един от най-добрите снайперисти в редиците на въоръжените сили на Руската федерация", заявиха властите.

Изданието допълни, че от началото на руската агресия (24 февруари) до 10 май руските въоръжени сили са загубили най-малко 10 генерали.

Медията отбеляза също, че в окупираните от армията на Москва градове Херсон (на брега на Черно море) и Мелитопол (близо до Азовско море) се е разгърнала партизанска война. "Окупаторите търпят загуби, но не говорят за тях. Само в Мелитопол, окупиран на 1 март, руските въоръжени сили са загубили най-малко 100 войници и офицери", допълни УНИАН.

Сергей Царков

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!