Повечето сериозни риболовци рано или късно хващат сом с приличен размер, но само на някои им се удава да срещнат истинско чудовище.

37-годишният Бенджамин Грюндер е имал невероятен късмет. Едно пътуване до река По в Италия е белязано от невероятен улов!

Грюндър се запътил към река По, гледайки няколко вълнуващи видеоклипа, заснети от популярни риболовци за това как ловят големи сомове.

На Грюндер му било толкова трудно да извади плячката, че в началото си помислил, че куката се е захванала за нещо друго. Но скоро разбрал, че това е риба с размер на акула!На мъжа му били необходими повече от 45 минути, за да изтегли рибата, тъй като сомът се борел на живот и смърт. В крайна сметка той успял да го завлече на борда, където открил, че е поставил неофициален рекорд. Дължината на сома е била 2,74 м, а теглото му 129 кг!

Сомът бил с дължина на лодка, а перките му били по-големи от ръцете на Грюндер.Както при много риболовци, Грюндер не е планирал да убива рибата. След като измерил и документирал находката, той отново пусна сома, оставяйки снимките за спомен като своя единствена награда.

Превод и редакция: БЛИЦ