Бившият московски адвокат Юри избяга от столичната суета и стана отшелник. Сега той живее в землянка в гората на само 100 км. от Москва, пише life.ru.
"Аз живеех в Москва, завърших университет, работех в офис, дори управлявах служители, получавах отлична заплата. И на мен ми стана ясно - нямам финансови проблеми, но до какво всъщност води това? Отхвърлих всички стереотипи и си казах защо пък да не поживея в къща на село. След това пък, докато пътувах ми дойде на ум, че мога да си разпъна палатката някъде и толкова, което и направих. Това мое решение не беше обикновено, за подобно нещо трябва да промениш представата си за реалността", разказа Юри пред руското издание.

Бившият адвокат все пак не се отказал съвсем от благата на цивилизацията. Той ползва електричество от слънчеви батерии, има интернет и печка.

"Нуждая се само покривът да не тече и да е топло. Слънчевите батерии дават достатъчно енергия, през есента и зимата за няколко часа пускам и бензинов акумулатор. В 21 век да се живее инкогнито от другите е много лесно. Отчитайки своите разходи, ако си продам колата, средствата ще ми стигнат за следващите 50-70 години", пояснява Юри. 

Превод и редакция: БЛИЦ