Видео от смартфон е уловило ужасяващия момент, в който човек зад волана на джип прегазва шофьор на автобус след катастрофа в Колумбия. 


Исаяс Варгас, служител на градския транспорт в столицата Богота, се е бил облегнал на предницата на джипа, докато е чакал полицаите да пристигнат, след като съобщил за пътнотранспортно произшествие в четвъртък.

 

Колега шофьор, преминавал покрай мястото на инцидента, е успял да заснеме шокиращия момент, в който Хосе Маурицио Джил Веласкес дава газ и прегазва Варгас след избухнал спор между двама им. 

Шофьор засне на ВИДЕО 18+ собствената си смърт и тази на пътника до него

Свидетели почват да крещят на Веласкес да даде назад, за да може автобусният шофьор да се измъкне изпод гумите на джипа. 

Въпреки шокиращите кадри по-късно съдията нареди шофьорът на джипа да бъде освободен.

Ужас: Безопасен колан разпори корема на жена при катастрофа СНИМКИ 18+ 

Според съдията, Веласкес е бил задържан неправомерно, а разказите на очевидците не отговаряли на общата времева линия. Като допълнение, съдът не бил получил оригинала на видеото, на което шофьорът на автобуса е бил прегазен.  

Местни медии съобщиха, че прокуратурата ще обжалва решението. 

Варгас е бил лекуван на място от медици, след което е бил откаран в болница. Той не е имал счупвания, като по чудо, но е имал натъртвания по краката. 
 

Варгас казва, че е късметлия, защото Веласкес е искал да избяга, затова е дал газ и тръгнал, но заради задръстването се е предвижил само няколко метра напред, а това спасило живота му.  

Превод и редакция: БЛИЦ