Пред съд в Австрия днес беше изправен най-страшният маниак в историята на страната. 74-годишният Йозеф Фрицъл е изнасилвал дъщеря си почти четвърт век. Цели 24 години жената е живяла в мазето на бащината си къща, раждайки седем деца от насилника.
На подсъдимата скамейка е жителят на град Амщетен, който е обвинен в почти 3 000 изнасилвания на собствената си дъщеря, лишаване от свобода, кръвосмешение, държане в робство и убийство на бебе, пише “Дейли мейл”. 
Фрицъл влезе в съдебната зала, съпровождан от полицаи и криейки се зад синя папка. Той не отговори на въпросите на журналистите, предаде австрийското радио.
Фрицъл се призна за виновен по почти всички обвинения, освен за убийството на дете и държане в робство. Той дори по-своему се гордее с извършеното и разчита да натрупа състояние от продажбата на историята на своите престъпления на жълтата преса.
Степента на виновност на Фрицъл ще бъде определена от съдебни заседатели, на които вече е обещана психологическа помощ, ако подробностите по престъпленията нарушат душевното им равновесие. Ако присъдата на съдебните заседатели бъде положителна, обвиняемият може да получи максимум до 20 години затвор, предаде ИТАР-ТАСС. Най-вероятно той ще прекара тези години не в затвора, а в специална психиатрична болница за лица, нарушили закона. Експерти обаче се съмняват, че отвратителният маниак ще получи голяма присъда. Според адвокат Раул Вагнер Фрицъл ще излезе на свобода след 6,5 години. Във всеки случай извергът не е заплашен от доживотен затвор, посочва Newsru. Очаква се делото срещу Фрицъл да продължи пет дни и повечето от заседанията да бъдат при закрити врата, посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ