Заместник-министърът на спорта и туризма на Беларус Чеслав Шулга с ентусиазъм се отнесе към идеята за обединяване на селския туризъм, който в Беларус се подкрепя от държавата, със секс-туризма, съобщи “Интерфакс-Запад”.
“Човек има право по време на пътуване да прави това, което му харесва. Харесва му секс - да прави секс, харесва му кекс – да яде кекс”, заяви чиновникът. “Ако на свеж въздух у човека се появят чувства или други възможности, моля”, допълни той. Запитан дали би участвал в рекламен секс-тур, Шулга, както отбелязва агенцията, “на шега каза: “Естествено”.
Заместник-министърът отбеляза, че в момента сред туристическите фирми “не се приветства много” откритата реклама на секс туризма. В същото време с усмивка той допълни, че “може би с времето това ще се промени”.
Както писа “Белорусские новости", интересът към селския туризъм в Беларус в периода на криза може да нарасне. Изданието мотивира тази прогноза с факта, че такава почивка е по-евтина от посещението на курорти в чужбина.
Селският туризъм предлага такива видове отдих като риболов, събиране на гъби и ягоди, посещение на местни забележителности и други. Друга разновидност на селския туризъм е посещението на колхоз, където туристите участват в селскостопанските работи, например доят крави или изкарват торта, посочва ЛентаРу. /БЛИЦ