В павилион на изложение в Пекин експертите забелязаха първите детайлни снимки на секретните радиолокационни станции на Китай. Външният вид и техническите характеристики на радарите за далечно откриване, влизащи в системата на предупреждение за ракетно нападение в Китай, дълги години оставаха държавна тайна и не бяха показвани публично.
Но на военно изложение в Пекин експертите видяха изображенията на някога свръхсекретните радари, построени в провинция Шандун в източната част на страната.

Изображенията на уникалното техническо съоръжение са публикувани от френския портал EastPendulum.Експертите твърдят, че обсегът на действие на китайските радари, откриващи и известяващи ръководството на страната за изстрелването на балистични ракети, може да е до 4000 километра. Високата мощност на излъчване, според специалистите, трябва да се компенсира със сериозно охлаждане.

Radar

Според военните експерти, освен радарите, следящи пусковете и траекторията на балистичните ракети в провинциите Хейлунцзян и Шандун, съществува и трети радар, скрит от „чуждите очи“ в провинция Ханчжоу.

Превод и редакция: БЛИЦ

ABMRadar