Град Парма, който е известен като столицата на най-известните италиански хранителни продукти, протестира срещу използването на името на града за кухня, която няма нищо общо с неговата.
Много често с името на родното място на сиренето „Пармиджано Реджано“ и на пармската шунка се кичат по света ресторанти, които предлагат странни менюта. Според вестник „Република“ сред тях са от заведения в София до такива в Сан Франциско. Вестникът пише, че понякога като оригинални пармски ястия в тези ресторанти се предлагат от чесън до морска храна и пица. На всичкото отгоре сосовете, с които се сервират някои видове паста, нямат нищо общо с кухнята от Парма.
В ресторант „Парма“ в Сан Франциско не говорят италиански и дори не знаят къде точно се намира градът, пише вестникът.
В ресторант „Пица Парма“ в София пък предлагат меню, в което има от макарони до кашкавал пане и овчарска салата. Не е по-добро положението и в ресторант „Парма“ в Сингапур, където типичните ястия са „пица със сьомга“ и „риба ала провинчале“. /Pronto Sofia