Гей общността в Румъния ще разполага от 1 октомври със собствена онлайн телевизия - Angelicuss TV. Тя е собственост на асоциацията за борба с дискриминацията "Be an Angel Romania" в град Клуж, съобщава румънският вестник "Журналул национал".
Според изпълнителния директор на асоциацията Лучиан Дунаряну телевизията ще има не комерсиална, а образователна цел. Angelicuss TV ще бъде средство за общуване в рамките на гей-общността, но и общуване с гражданското общество и широката публика в Румъния. Собствената инвестиция на асоциацията е минимална, тъй като по-голямата част от техническия капитал е предоставена безплатно от гей-телевизионен канал от Германия.
Телевизията ще проследи през октомври едно от най-важните събития, организирани от Be an Angel - фестивала "Вечери на гей филма", който ще се проведе в Клуж. Освен излъчване на подобни прояви, каналът обещава и филми, музика, забавни програми и новини - всички те ще бъдат реализирани от доброволци. Няма да се излъчват материали с порнографско съдържание. /БЛИЦ