Руските комунални служби в условията на криза решиха да подходят творчески към събирането на вземанията си. От 1 март ОАО "Российские комуналние системи" (РКС) започва акция “Комунална пролет”, в рамките на която боксьорът Николай Валуев ще стяга платежната дисциплина на руските граждани.
В няколко руски града ще бъдат поставени рекламни пана със снимката на усмихващия се боксьор – тежка категория с ръст 213 см, който държи букетче кокичета, съобщава Сантк-Петербург.ру. “Идеята да поканим Валуев дойде, тъй като трябва някак си да се борим с длъжниците, а реални механизми за въздействие върху тях няма. Плашат хората с изселване, но и това не помага”, коментира ситуацията Людмила Воробьова от РКС.
Сега отчаяните служители залагат на “вдъхновеното лице” на знаменития боксьор. Воробьова каза, че Валуев участва в своеобразната рекламна кампания на благотворителни начала.
Любопитно е, отбелязва Newsru, че в базата данни на Управлението за борба с организираната престъпност от началото на 90-те години Николай Валуев фигурира с псевдонима “Коля-кувалда” /Коля-тежкия чук - бел.ред/. По думите на работили тогава оперативни служители той не е участвал активно в силовите акции. Взимали са го по-скоро за сплашване. Веднъж обаче в рамките на разследване за изнудване Валуев е бил няколко дни в килията. /БЛИЦ