Хора, които отказват да консумират всякаква животинска храна, преминаха в колона по централни улици на британската столица, за да протестират срещу всички форми наубийство на животни.

„Искаме силно да заявим: Не разбираме как може да обичаш котки и кучета, а да ядеш прасенца, агнета и телета без да ти мигне окото”, каза 38-годишната Хелън, която преди 10 години напълно се е отказала от месо и млечни продукти.
Шествието тръгна точно на обяд от Хайд парк, а краен пункт беше площадът пред парламента. Стотици полицаи охраняваха реда по улиците по маршрута на демонстрантите.

Организатор на проявата за правата на животните беше НПО Save Movement. Тя информира обществеността за отношението към животните във фермите и агитира за пълен отказ от употреба на месо в храната.


Към активистите от Save Movementсе вляха привъреженици на други организации за защита на животните и британци, които са против консумацията на месо, млечни храни и производство на дрехи и аксесоари от естествена кожа.
Демонстрантите скандираха „Планетата не е само за хората!”, „Те са като нас”, „Тялото ми не е гробище, а градина”, „Спаси живот, стани веган”, „Животните искат да живеят” „Щом не е ваша майка, и млякото не е ваше”, „Месото е убийство”.
Много участници бяха дошли с кучетата си. Участниците канеха минувачите са се включат в проявата и раздаваха листовки.
Веганите имат своя аудитория на Острова – според проучвания броят на отказалите се от животинска храна за последните 10 години е достигнал 542 000 души.