Масов бой между 10 души, по време на който са били хвърляни бутилки, маси и много шезлонги, е шокирал очевидци, сред които и малки деца, дошли да прекарат приятно времето си на плажа в английския град Саутенд, съобщава "Мирър".

Според информацията, младежите са се наслаждавали на напитките си в крайбрежното кафене Pebbles One в горещото време, когато между различните групи е възникнала кавга, прераснала в бой. Видеозаписът от инцидента е запечатан от свидетел на случилото се и след това е публикуван в мрежата.Виждайки кадрите, много британски потребители в интернет са реагирали като са разкритикували поведението на младите мъже. Коментиращите са споменали, че младежите с подобно недопустимо поведение не трябва да се появяват на плажа сред семейства и деца след като са агресивни и алкохолът им влияе по този начин.Говорител на полицията в Есекс е заявил: През уикенда служителите ни бяха в Саутенд, помагайки и пазейки гражданите.

"По-голямата част от жителите и посетителите на района се наслаждаваха на времето, футбола и местните забележителности безопасно.За съжаление шепа хора се опитаха да развалят празника на всички останали".Главен инспектор Иън Хюз, командир на район Саутенд, е заявил: "Знаем за разпространен в интернет видеозапис, на който се вижда как група хора се бият вчера следобед в заведението в Саутенд. Хората, показани във видеото, се държаха безразсъдно, без да се интересуват от нараняванията, които можеха да причинят на приятелите и семействата около тях"."Продължаваме с разследванията и работата по идентифициране на заснетите лица, като ще продължим да патрулираме в района с повишено внимание. Всеки, който си мисли, че може да дойде в Есекс, в нашите градове и плажове, и да извърши престъпление, насилие или антисоциално поведение, може да очаква незабавна и твърда реакция, тъй като просто няма да го толерираме.", казал е още служителят на реда.

Превод и редакция: БЛИЦ