Видео, снимано от ужасен очевидец, показва драматичната престрелка, която възникнала между полицаи и терористи от "Ислямска държава" в Саудитска Арабия. Инцидентът е възникнал в северната част на столицата Рияд преди три дни, съобщава "Дейли Мейл", но едва сега са станали ясни подробностите.
В полицията е била получена информация за подготвена акция на екстремистите и незабавно са били предприети действия по неутрализирането им.

Терористите, които са били с шахидски пояси, готови за самовзривяване, отказали да се предадат и започнала престрелка, която шокираните граждани наблюдавали от близките жилищни сгради. Минувачите по улицата пък се скрили в близката джамия.

Видеото, снимано от прозореца на апартамента на един от очевидците, показва как терористите въоръжени с автомати се приближават до полицейската кола.

Зад кадър може да бъде чута жена как плаче истерично, докато наблюдава развитието на драмата.

Екстремистите се доближават до машината, но точно тогава полицай успява да ги ликвидира от близко разстояние само с пистолет. Героят в момента е в болница, където се възстановява от своите наранявания.Превод и редакция: БЛИЦ