Наркорганизация, превозваща с моторни лодки големи количества наркотици между Албания, Италия и Гърция, с цел захранване на цяла Европа разби гръцката брегова охрана в сътрудничество с италианската брегова охрана, пише Български новини.
Задържани и конфискувани са две моторници, 1800 евро, 13 мобилни телефони и много документи. В началото на април, организацията е предприела подготовка, за да се подготвят моторницата, която е съхранявана в област Атика, за да се организира транспортирането на наркотиците.
 


На 6 април,  след прилагане на подходящо оперативно планиране моторницата е достигнала до албанското крайбрежие в товарното пространство. След престой от около един час, моторницата е излязла с натоварени пакети незаконен товар в посока италианския бряг. Моторницата е била товарена с количества суровини и листа от канабис и пътувала с бързи темпове към бреговете на Южна Италия.В моторницата е имало трима души на борда, които не са се подчинили да спрат, след като им е бил подаден сигнал от бреговата охрана. Морското преследване са започнали силите на италианската брегова охрана и гръцката, като по-късно моторницата е обездвижена от снайперистите на Звеното за подводни мисии от борда на хеликоптер в морската зона на юг от нос Tenaro, след последвали изстрели.