В американския град Мейбълтън, щата Джорджия, при нападение над оръжеен магазин загина един от двамата въоръжени обирджии. Възрастният управител на магазина Джими Грувър не се изплашил от маскираните и въоръжени бандити, ами незабавно извадил пистолета си и прострелял единия от тях като в екшън филм, информира "Дейли Мейл". Вторият престъпник побързал да се скрие и избягал с автомобила си.
Престрелката в магазина е запечатана от камерите за видеонаблюдение, благодарение на което било установено, че Грувър е действал при самоотбрана и благодарение на решителните си действия е спасил не само имуществото, но може би и своя живот, както и този на помощника си.

След оглед на мястото, полицаите са потвърдили, че стрелбата е била и от двете страни, но единствено 64-годишният дядо е успял да порази целта. 

Инцидентът е станал на 26 декември, но записът е бил публикуван в мрежата едва преди няколко дни.

Продавачът пенсионер Джими Грувър от своя страна разказа пред изданието, че за последните тридесет години магазинът му е бил ограбван няколко пъти, но това е бил първият път в работно време. Той също така казва, че съжалява, че му се е наложило да убива човек, но е убеден, че просто не е имал друг избор. 

Превод и редакция: БЛИЦ