Астробиологът Сиприен Версу живее с малка група учени в сурови условия - във френската станция "Конкордия" в Антарктика. Там е толкова студено, че дори бактериите загиват: температурата често пада до -80 ° С. И три месеца в годината екипът трябва да живее, без да вижда слънцето.

Въпреки сухия въздух, ниските температури и изолацията от света, това място е привлекателно за учени от различни области. Тук идват астрофизици, физиолози, глациолози, изследователи на атмосферата и геофизици.

"Тук е толкова студено, че автомобилите не могат да дойдат. Сега имаме 13 души тук: технически персонал, учени, готвач и лекар".

Сиприен Версу реши да разкаже за тежкия живот в Tуитър, където вече има 11,6 хиляди последователи. Там можете не само да се възхитите на зашеметяващи пейзажи, но и да видите как изследователите, например, приготвят храна. Храненето на чист въздух там просто няма как да стане. Сиприен направи няколко забавни снимки на замразена храна, които бързо станаха вирусни в мрежата.

Опит (неуспешен) да се направят яйца на станция "Конкордия"Така изглежда на студа реклет - швейцарско национално блюдо от разтопено сиренеАнторктическа гъба с "Нутела"Загуска на покриваДори не опитвайте. Яйца-2Подозирах, че обядът на покрива не е много добра идеяТемпературата се вдигна над -70, но все още е малко хладно да излизаш на улицатаПревод: БЛИЦ