Двама души загинаха и 25 бяха ранени днес при катастрофа с пътнически влак в Португалия. Влакът с 47 пътници, повечето туристи, дерайлира и падна в дефиле, предаде АФП.
Една от жертвите е дете, което почина в болница, съобщи губернаторът на област Браганса Жоржи Гомеш. На място загина 47-годишна жена, заклещена в дерайлиралия влак, който пътувал от Туа към Мирандела. Катастрофата стана в района на долината Доуро, прочута с виното порто.
Десет от настанените в болница 25 пострадали са в тежко състояние, съобщи говорител на службата за гражданска отбрана.

Спасителните екипи успяха да извадят всички пътници от дерайлиралите вагони. Четири хеликоптера, няколко линейки и около 100 пожарникари бяха изпратени в района, за да подпомогнат спасителната операция в стръмния и трудно достъпен район.
По непотвърдена информация на центъра за спасителни операции в Браганса влакът излязъл от релсите заради експлозия в първия вагон.
Влакът излязъл от релсите на 1 км от селището Брунхеда вследствие на експлозия, съобщи центърът за спасителни операции в Браганца. Според пожарникарите от Каразеда ди Ансяиш много пътници все още са затворени във влака. /БЛИЦ