50-годишната Клео Кембъл от Англия най-накрая успя да осъществи мечтата си и да се омъжи за любимия си мъж, макар и на прага на смъртта, пише „Мирър”.

Клео и избраникът й Кийт се запознават през 1988 година, но въпреки огромната страст, която бушува между двамата, решават да не скачат в дълбокото. Три години по-късно, когато се блъскат в автобус, разбират, че ще останат заедно за цял живот. Кийт се грижел за двете й деца и бил прекрасен баща.

Двамата живеят заедно от 18 години, като 14 от тях жената всеки ден молела любимия си официално да станат семейство. Но упоритият Кийт не се пречупвал от молбите й, защото бил доволен от сегашното положение.

 

"Той каза, че не вижда смисъл в брака, но аз му правех предложения почти всеки ден – понякога направо, понякога му пишех бележки или му пращах картички. Понякога към списъка с продукти за пазаруване добавях въпроса: „Кога ще се ожениш за мен?”, споделя Клео.


Един ден Клео разбрала, че страда от неизлечима болест на белите дробове. Но дори и пред лицето на смъртта, тя не се отказала от мечтата си. Когато й станало съвсем зле и линейка дошла, за да я закара в болницата, тя отново молела мъжа си само за едно.

Една от медицинските сестри разбрала за желанието й и решила да помогне на умиращата жена. В болницата започнали да подготвят сватбата, избирали цветя, гримьори, храна. И когато Клео позвънила на Кийт, той вече нямал сили да й откаже. На тържеството в болницата присъствали 30 роднини на двойката, а очите на всички били изпълнени със сълзи. На смъртния си одър Клео най-накрая успяла да сбъдне мечтата си. "Толкова съм щастлива, че най-накрая получих мъжа на мечтите си. Животът бе жесток към мен в някои отношения, но сега съм най-щастливата жена на света”, казва Клео.

Превод: БЛИЦ