Внукът на прочутия психолог Зигмунд Фройд – британският писател и политик сър Клемент Фройд почина на 84-годишна възраст в Лондон, съобщават британските медии, като се позовават на роднини на семейството на Фройд.
Животът на родения 1924 г. Клемент Фройд е изпълнен с много различни професии и хобита – той беше кулинарен експерт, журналист, коментатор на конни надбягвания, участник в радиошоу.
От 1973 г. до 1987 г. Клемент Фройд беше депутат в британския парламент от Либералната партия. Той стана първият депутат-либерал от еврейски произход.

След края на парламентарната му кариера кралица Елизабет ІІ му даде рицарска титла.
През миналата година Фройд написа статия за вестник “Таймс” за собствената си смърт. В нея иронично посочваше, че роднините му чакат да умре, за да наследят колекцията му от вина.
Семейство Фройд има много забележимо място в живота на съвременното британско общество. Синът на Клемент Фройд – Матю Фройд ръководи влиятелната PR-агенция Freud Communications и е зет на известния медиен магнат Рупърт Мърдок. Дъщерята на Клемент Фройд – Ема Фройд, води предаване за културата по британската телевизия. Брат на Клемент Фройд е известният художник Люсиен Фройд, но отношенията между двамата дълги години бяха напрегнати, посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ