Загадъчно същество с 13 лапи и глава като от желе е открито край бреговете на Бали. Приличащото на чудовище, дошло от друг свят, е заснето от водолаз, изучаващ подводния свят около острова, съобщава „Дейли Мейл”.
Съществото има 13 различни по големина лапи и странна глава, направена сякаш от желе, а дължината му достига 12,7 сантиметра. Прозрачната му сферична глава набъбва до огромни размери. От двете й страни са разположени пипала, на които по всяка вероятност се намират очите на съществото.
 
Голяма част от експертите, наблюдавали клипчето на водолаза, смятат, че странното животинче е представител на вида Melibe viridis - безгръбначно от семейство Tethydidae, което се среща изключително рядко в тропическите води на Тихия и Индийския океан.

Видеото със странното същество се радва на голяма популярност в интернет. Хората се надпреварват да изказват различни предположения какво точно е това „морско чудовище”. Спорът им обаче може да бъде разрешен единствено от специалистите, които все още не са казали тежката си дума. 
 

Превод: БЛИЦ