В района на Угледар украинските въоръжени сили започнаха настъпление в посока село Владимировка. Ситуацията в този регион е ескалирала, тъй като Владимировка е ключова точка на кръстовището на няколко магистрали. 

Информация по темата предостави на чуждестранни агенции военният командир Пегов.

Един от пътищата, водещи от това село, води директно до Волноваха, която служи като най-важният логистичен център за руската армия. Както отбелязва Пегов, успехът в тази посока може да бъде значително тактическо предимство за украинските въоръжени сили.

На свой ред руската армия води активен обстрел, за да гарантира сигурността на своите позиции. Сред обстрелваните населени места са Новопол, Зеленое поле, Новоселки, Волное поле, Времевка, Большая Новоселка, Золотая нива, Шахтьорское, Пречистовка, Новоукраинка, Богоявление и самия Угледар.

Така конфликтната ситуация ескалира в тази област. И двете страни активно използват артилерия и танкова техника за напредване на позициите си.

В нощта на 29 май въоръжените сили на РФ извършиха поредното масирано нападение срещу военни обекти, разположени на територията на Украйна. Експлозии се чуха в много райони, включително Киевска област и самата столица, пишат чужди агенции.

Междувременно внимание привлича атаката на безпилотни самолети-камикадзе Геран-2 срещу цели в Одеса. Поражението на някои обекти вече е официално потвърдено от украинското командване Юг.

В ночное время суток в Одесском порту был поражен объект с размещённым там зарубежным оружием

В изявлението се казва, че в резултат на атаката срещу пристанищната инфраструктура е избухнал пожар, който се твърди, че бързо е локализиран. В същото време кои обекти са били повредени, разбира се, не се уточнява.

Към днешна дата е станало известно, че в резултат на успешна атака на въоръжените сили на РФ са били поразени западни оръжия, които са били точно съхранявани в терминалите на Одеското пристанище.

Сред другите обекти, ударени тази нощ на територията на Украйна, заслужава да се отбележи авиобазата на въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна в Хмелницка област.

Като цяло напоследък Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха редица болезнени за Въоръжените сили на Украйна атаки срещу складове с оръжия, командни пунктове и места за струпване на личен състав, което застраши пролетно-лятното контранастъпление, обявено от киевските власти.

През деня украинските защитници нанесоха осем въздушни удара по районите на концентрация на руските нашественици.

Това съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в оперативна информация за руското нахлуване към 18 часа, цитиран от УНИАН.

Авиация ВСУ мощно ударила по оккупантам / facebook.com/theministryofdefence.ua/

„За денонощие авиацията на силите за отбрана нанесе 8 удара по районите на съсредоточаване на личния състав, както и 2 - по зенитно-ракетните системи на противника. През това денонощие нашите защитници унищожиха 15 крилати ракети и 17 ударни БПЛА на врага от типа Шахед-136“, се казва в съобщението.

Отбелязва се също, че подразделенията на ракетните войски и артилерията през деня са поразили команден пункт, два склада с боеприпаси, две станции за радиоелектронна борба, радиолокационна станция и реактивна система за залпова стрелба на противника.

Както УНИАН съобщи по-рано, миналата нощ врагът отново нанесе масиран ракетен и въздушен удар по територията на Украйна, по-специално по Киев. Той използва ударни БПЛА и крилати ракети, но всички те бяха унищожени в небето.


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук