Самолетът, с който германският министър по икономическото развитие Герд Мюлер е на обиколка в Южна Африка, се повреди, поради което се налага министърът да коригира програмата на пътуването си. Това предаде Дойче веле.

Уточнява се, че има проблем в десния двигател.

Това е вторият инцидент с германски правителствен самолет в последно време. През ноември заради проблем с електронните системи на самолета на канцлера Ангела Меркел се наложи тя да пропусне откриването на срещата на G20 в Буенос Айрес.

Лайнерът на Мюлер се е повредил в Малави, откъдето министърът трябваше да отпътува за Замбия. Вероятно той ще направи това с редовен полет.

Die Welt: Меркел се е спасила по чудо при драмата със самолета ѝ, има „криминален фон“ на инцидента (СНИМКИ) 

Сега специалисти се опитват да установят дали техническият проблем може да бъде отстранен. Ако това не стане, те ще трябва да изчакат пристигането на ремонтен екип от Германия, който да достави резервни части. В този случай обаче ремонтът ще отнеме около два дни.

Уточнява се, че самолетът е нов, за разлика от лайнера на Меркел, носещ името на Конрад Аденауер - Airbus A340-300, който е на служба в правителството от 20 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!