Трима души са загинали в резултат на стрелбата на коледния пазар във френския град Страсбург. Това заяви френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер. Той съобщи също така, че 12 души са получили наранявания.

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер обяви и за засилването на редица мерки за сигурност след стрелбата в Страсбург. Той заяви, че мерките за сигурност ще бъдат усилени на всички коледни пазари в страната, като също така ще са засилени граничният контрол и планът за борба с тероризма.

Според информацията от френските издания, след стрелбата в центъра на Страсбург нападателят е влязъл в престрелка с военните. Той е бил ранен, но е успял да се измъкне от мястото на инцидента с такси.

По-рано в мрежата се появи фотография на заподозрения за стрелбата в Страсбург. Заподозреният Шариф Шекат е роден през 1989 г. и е включен в базата данни S - това са дела, свързани със заплаха за държавната сигурност.

Стрелбата е открита близо до коледния пазар в един от централните площади. Представители на службите за сигурност са отцепили района, а трамваите са били спрени.

Скандална информация за чудовището, което окървави Страсбург


Европейският парламент, който има база в Страсбург, е бил затворен, като никой не може да напусне или да влезе в сградата.

Ексклузивно и първо в БЛИЦ! Бареков в сърцето на терора в Страсбург, ето какво е видял (СНИМКИ) 

Създаден е щаб за справяне със ситуацията около инцидента. Той е оглавен от премиера Едуард Филип. Според данните на френското министерство на вътрешните работи, френският президент Емануел Макрон е пристигнал в щаба, където той ще проведе съвещание за операцията в Страсбург.

Кървава баня в Страсбург: Жертвите се увеличиха, очевидец разказа последните мигове на един от загиналите (СНИМКИ/ВИДЕО/НА ЖИВО)

Кметът на Страсбург е обявил траур за днешния ден - 12 декември.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!