Руските специални части заловиха украински войници, участвали в изтезанията на руски войници. Това съобщи заместник-председателят на комисията на Държавната дума за развитие на гражданското общество, въпросите на обществените и религиозните сдружения Владимир Шаманов.

БЛИЦ припомня, че видеозаписи на украински военнопрестъпници, които стрелят през краката на пленени руски войници, предизвикаха силни теакции.

Брутално ВИДЕО 18+ с гаври, изтезания и убийства на пленени руски войници в Украйна потресе света

„Тези, които тормозеха нашите военнослужещи, не се радваха дълго, след три дни нашите специални части заловиха тези копелета. Днес те лежат в краката ни и молят за милост”, каза Шаманов, който беше комадващ на въздушно десантните войски, от които са командосите, заловили двамата палачи.

Става дума за гражданите на Украйна Сергей Величко (Чили) и Константин Немичев "от агитката на местния футболен клуб Металист". Това уточни генерал полковник Владимир Шаманов. 

Главнокомандващият на ВСУ бе уличен в лъжи за зверствата срещу руски военнопленници

Валерий Залужний, главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна, бе уличен в лъжа защото определи като фалшификат фактите на издевателство над руски пленници, простреляни в краката от членовете на Въоръжените сили и Силите за национална сигурност. 

Превод и редакция: БЛИЦ