Възрастен пътешественик пропътува около 2 000 километра от родния си град в немската провинция Долна Саксония до Русия с трактор от 1960 година. Крайната точка на пътуването на 81-годишния Винфрид Лангнер, продължило месец и половина, бе Санкт Петербург.
По време на пътешествието си той е преодолял над 2 000 км., пресичайки териториите на Полша, Литва, Латвия и Естония.Появата му в Санкт Петербург моментално привлече вниманието на медиите и минувачите. Возилото му веднага бе заобиколено от граждани с малки деца и журналисти, които искаха да научат повече подробности около пътешествието и да си направят снимки с ретро машината и шофьора й.
 „Малко съм изненадан, че виждам толкова много хора, които се интересуват от мен. Но съм много радостен, че ме посрещнаха толкова сърдечно”, признава възрастният пътешественик.
 


Превозното средство на германеца е произведено преди 57 години. Машината може да се движи с не повече от 18 км/ч. Към нея пенсионерът завързал фургон, където отмарял за кратко по време на пътуването си.В Калининград тракторът му се чупи. Наложило се възрастният мъж да изчака няколко дни необходимата част от Германия, преди да продължи пътуването си.

Лангер смята да остане в Санкт Петербург една седмица, след което да се отправи обратно към родината си.