Вероятността новата операционна система Windows 7 да излезе на пазара през 2009 година става все по-голяма.
Макар и "Майкрософт" да не се е ангажирала със срок за пускане на системата, източници от индустрията, на които се позовава "CNET News", твърдят, че новата ОС ще бъде на пазара за сезона на почивките, т.е. през лятото.
Освен това "Майкрософт" е пред завършване на програма, която ще позволи на потребителите на Vista да преминат безплатно или на много ниска цена към Windows 7. Очаква се тази програма да стартира през юли.
Медиите припомнят, че вътрешният план на "Майкрософт", необявен прублично, е бил Windows 7 да излезе през 2009 година.
На изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари обаче един от вицепрезидентите на компанията предупреди, че системата може да се появи през 2010 година в зависимост от обратната връзка с потребителите.
Това е и официалната позиция на компанията до момента. По-рано винаги е по-добре, но не за сметка на качеството, казаха от "Майкрософт" в януарското интервю за "CNET News".
Междувременно, на 10 феврари изтече срокът за сваляне на тестовата бета версия на Windows 7. Следващото издание на системата ще бъде RC (release candidate), но Майкрософт не е обявила кога ще пусне кандидат-финалната версия.
По-рано този месец стана известно, че Windows 7 ще се предлага в 6 варианта. /technews.bg