Американците ще могат да използват Xbox Live, за да се регистрират като гласоподаватели в изборите през ноември. Партньорство между Microsoft и групата за активни избори Rock The Vote ще поощрява интереса на младите хора в страната към предстоящите избори за президент, съобщава TechNews.
Във форума на Xbox Live ще бъде отделено място, в което играчите могат да изказват мнения за кандидатите. След това настроенията на младежта ще бъдат споделени с кандидатите.
"За да постигнем целта си 2 милиона млади американци да се регистрират за гласуване, трябва първо да стигнем до тях”, коментира Хедър Смит, изпълнителен директор на Rock the Vote, и допълва - “Без съмнение голяма част от нашата целева група се намира пред Xbox 360 или Xbox Live”.

Кампанията с Xbox Live на групата за активност в изборите започва от днес.
В предишни избори Rock The Vote е работила с МySpace. Целта е била музикалните групи, които популяризират своята музика чрез социалната мрежа, да привлекат феновете си да гласуват в изборите.
Някои неща от Xbox Live са безплатни, но срещу месечна такса потребителите могат да премерят сили срещу конзолите на други играчи в онлайн игри. През май тази година Microsoft обяви 12 милиона абонати на Xbox Live от 26 страни.  /БЛИЦ