Проучването на сп. Fortune е събрало оценки от топ мениджъри и анализатори.
Корпорацията Xerox е най-уважаваната компания в ИТ индустрията в световен мащаб, според годишна класация на сп. Fortune, съобщава TechNews.bg. Xerox стремглаво се изкачи на първа позиция от миналогодишната четвърта, подчертаха от компанията.

Проучването, проведено от консултантската фирма Hay Group, събира оценки от топ мениджъри, директори и анализатори, които са класирали 1400 компании според критериите нововъведения, стойност на инвестициите и конкурентоспособност на глобално ниво.

Xerox бе призната като №1 в своята категория, благодарение на ключови за репутацията характеристики, включващи корпоративни активи, качество на управлението и социална отговорност.  „Репутацията на Xerox достига върха именно благодарение на хората в компанията, на самия бранд и на нововъведенията, като наши най-ценни активи”, каза Ан Мълкахи, председател и CEO на Xerox.

Категоризирани от сп. Fortune в най-изчерпателния доклад за корпоративна репутация, резултатите от проучването за най-уважавани компании ще бъдат публикувани в изданието на списанието на 16-и март, а онлайн вече са достъпни на Fortune.com.

„Всяка компания, която се представя добре и поддържа доброто си име по време на най-тежката рецесия от 75 години насам, безспорно заслужава повече уважение от първенците в години на бурен растеж”, отбелязва Джеф Колвин, редактор в сп. Fortune на свободна практика, в уводната статия на броя. /БЛИЦ