На учениците в частно училище в Лондон се преподава за "привилегированите бели хора", което включва дискусии относно отношението на обществеността към Меган Маркъл във връзка с твърденията и за расизма в кралското семейство и защо Джеймс Бонд винаги се е играл от бял мъж, пише Дейли Мейл. 
 

Учебната програма също засяга въпроса защо всички британски премиери досега са били бели.
 
Колежът „Сейнт Дънстан“, базиран в Катфорд, югоизточен Лондон, въведе програмата в отговор на движението Black Lives Matter, което се възроди миналата година след убийството на Джордж Флойд в САЩ.

Училището, където таксите могат да достигнат до 19 000 паунда годишно, приема деца от тригодишна възраст, но уроците за расизма на белите започват от деветата година.

Меган и Хари са гореща тема, като се водят дискусии за интервюто на двойката с Опра Уинфри, в което се посочва, че някои членове на кралското семейство са загрижени за тена на кожата на Арчи.

Защо Джеймс Бонд винаги е бил изобразяван като бял човек, също се разглежда в учебната програма, въпреки че следващият актьор, който ще го изиграе, може да е чернокож. 

Директорът, който наскоро обяви, че е женен за мъж, казва по въпроса:

"Излагаме се на риск от все по-поляризирано общество, където различните поколения се застават зад различните си позиции и това не може да бъде здравословно"

Учениците също така учат за "микроагресия"

Става въпрос за ежедневни ситуации които може да изглеждат безобидни, но могат да маргинализират тези с малцинствен произход, като например докосване на афро-прическата на ученик или невъзможност да се произнесе името на ученик от малцинствата, ако е твърде трудно за произнасяне.