Жител на Япония обяви в онлайн кампания намерението си да се ожени за красавица от комикс. Таичи Такашита очаква да събере един милион гласа от посетителите на своя сайт.
Той смята, че хората имат право да сключват брак с рисуваните герои от комиксите. Ако успее да получи необходимата поддръжка чрез онлайн кампанията, Такашита ще представи своя проект на японското правителство, съобщи Асошиейтед Прес.
За една седмица Таичи е събрал над 1000 гласа в подкрепа на своето екстравагантно хрумване. Той вярва, че животът на много японци ще се подобри, ако могат да си избират половинка от двумерния свят на комиксите.
Немалка част от младите хора в Япония трудно си устройват живота и не биха имали нищо напротив да сключат брак с персонажи от комиксите, коментира Таичи на своя сайт.
Авторът на чудноватата идея обаче не пояснява как ще общуват младоженците. С настоящите технологии не е възможно да се осъществят съпружески връзки между жители на тримерния и двумерния свят.
Комиксите се радват на голяма популярност в Страната на изгряващото слънце. Дори премиерът на Япония често признава, че е фен на комиксите и съжалява, че откакто е встъпил в длъжност, не му остава време да ги чете. /БЛИЦ