Полицията в Ирландия арестува шестима мъже и една жена във връзка с най-големия банков обир в страната. В петък въоръжена група е принудила банков служител да изтегли 7 млн. евро от клон на Bank of Ireland в столицата Дъблин.
Преди това те са взели за заложници неговата партньорка, нейната майка и 5-годишно момче. Полицията е установила, че най-вероятни извършители са известна престъпна група от северната част на Дъблин. В ирландската столица са били претърсени една къща и две коли, предаде BBC.

 Бандата е нахлула със сила в дома на служителя на банката Шейн Трейвърс в графство Килдеър в четвъртък вечерта. Неговата партньорка Стефани Смит е била бита и цялото семейство е било вкарано в микробус и отведени от къщата.

24-годишният банков бил принуден насила да отиде на работа рано сутринта в петък, където е напълнил няколко торби с банкноти в един от клоновете на банката в центъра на Дъблин и ги е предал на бандата. След това семейството на партньорката му е било освободено в района на Ашбърн в графство Мийт.

През 2004 година престъпна група принуди двама служители на Northern Bank в Белфаст да помогнат за кражбата на 26 млн. британски паунда /БЛИЦ