Депутатът от законодателното събрание на Санкт Петербург Алексей Ковальов посъветва градските власти да не бързат с мерките за обезпечаване сигурността на концерта на Мадона, който трябва да се състои на Дворцовия площад на 2 август – в Деня на десантчика, съобщава “Комерсант”.
“Десантчиците в празнична възбуда ще пометат охраната на певицата, ще пощипят Мадона и тя ще си замине и повече няма да иска да се върне” заяви депутатът по време на дискусия около предстоящия концерт.
Мнозина се обявяват срещу провеждането му. По-специално, както пише изданието “Газета”, лидерът на петербургската организация на партията “Справедлива Русия” Олег Нилов е изпратил официално запитване до губернатора Валентина Матвиенко, в което иска властите да предвидят всички възможни усложнения. “В деня на концерта вече ще е късно. В края на деня десантчиците, изпонапразнували се, ще искат да отидат да гледат Мадона. Такива слушатели ще се съберат няколко хиляди и всички във въодушевено състояние”, заяви Нилов. Той се съмнява, че охраната на певицата ще намери общ език с десантчиците.
ЛентаРу припомня, че идеята концертът на Мадона да се състои на Дворцовия площад предизвика нееднозначна реакция. От градската комисия по културата сравниха въздействието на концерт от подобен мащаб върху историческите паметници със стихийно бедствие.
Освен това беше съобщено, че организаторите на концерта от продуцентската компания PMI са започнали продажбата на билети, без да получат разрешение както от комисията по култура в града, така и от страна на ръководството на Ермитажа. По последни данни обаче съгласуването е към края си. /БЛИЦ