Бизнесът на сайтовете за сватосване върви добре.
Според проучване, проведено от потребителската група Which?, един на всеки пет потребители, регистрирани за услугите на сайтове като Match.com, Dating Direct и eHarmony, е стигнал до женитба с някого, когато е срещнал онлайн, съобщава TechNews.bg. Нещо повече, над половината от интервюираните 1504 човека се срещат в реалния свят с представители на противоположния пол, с които са се запознали в интернет.

Независимо от съществуващия риск да попаднат на някой психар, хората прибягват до онлайн запознанства, размяна на имейли и евентуално срещи на живо. В крайна сметка, човек може да се натъкне на неподходяща компания и в някой бар.

Сайтовете, които са се специализирали в уреждане на срещи и женитби, се стремят да съберат подходящи един за друг хора. Кандидатите попълват дълги анкети, които установяват личностните им характеристики. Така се увеличават шансовете за бързо намиране на сродни души с еднакви интереси. Запознанства и срещи в реалния свят се случват и между потребители на изключително популярните социални мрежи MySpace и Facebook. /БЛИЦ