Дали скоро заведенията ще започнат масово да предлагат специалитетите си и за любителите на голотата? Неотдавна в New York Post се появи статия, посветена на една нова тенденция за града, а именно – храненето за нудисти. В наши дни това хоби печели все повече привърженици в САЩ.
Любителите на голотата започнаха да организират вечери под мотото "Clothing Optional Dinner" още през 2005 г. в Голямата Ябълка. Първоначално тези специални събития се провеждаха веднъж месечно. Също от преди три години датира и услугата "гола йога" в щатския космополитен град.
"Ние просто се чувстваме по-удобно голи", казва Джон Ордовър, който наема градски заведения за вечерни партита със строг дрес-код – всъщност дрехите са забранени.

"Ние не се показваме по улиците, за да шокираме обществеността или да правим шоу. Искаме само да правим нещата, които другите хора правят, по начин, който ни е най-приятен. А този начин за нас е именно без дрехи", допълва той.
Около 50 обеди и вечери под мотото "без гореща супа" обичайно се заявяват за месечните събития, организирани от Ордовър в Ню Йорк. Нудистите се обслужват от редовния персонал в ресторантите, който е заставен по закон да работи облечен.
"Досега не сме имали случай ресторант да ни откаже да ни приеме и сервитьорите нямат нищо против да ни обслужват", твърди 46-годишният Ордовър, който работи като уеб-маркетингов специалист през времето, когато е облечен.
"Ако работите в ресторант в Ню Йорк, имате шансовете да сте видели много по-шокиращи неща от стая пълна с голи хранещи се хора", допълва той.
В студио, наречено Phoenix Temple, се провеждат два пъти в седмицата часове по йога, които също окуражават участниците да показват и вътрешното, и външното си аз.
"Имах толкова силно трансформиращо преживяване, когато самият аз практикувах за първи път йога гол", казва учителят Исис Феникс. "Прииска ми се да споделя това усещане", обяснява той.
Класовете се състоят от 10 поклонници, които трябва да се подчиняват на две правила – да забравят за дрехите си и да си носят свое собствено килимче. /TechNews.bg