Кумът на сръбския престъпен бос Сретен Йоцич, по-известен като Йоца Амстердам, Углеша Аранитович-Уго бе убит тази нощ в центъра на Белград, съобщи Б92.
42-годишният Аранитович е убит докато седял в паркиран лек автомобил "Пежо" 407 на улица “Ломино”, в самия център на сръбската столица. Убийците открили огън с автоматично оръжие от "Ауди", след което избягали. Уго е транспортиран в Спешния медицински център, където обаче починал. Автомобилът на нападателите вече бе открит от сръбската полиция, но е опожарен.
По време на покушението Аранитович е бил в колата заедно с млада жена, която обаче не е пострадала, тъй като непосредствено преди стрелбата е излязла от автомобила и е влязла в жилищната сграда, пред която е била паркирана колата.


Углеша Аранитович-Уго ръководеше най-мощната престъпна групировка в Шабац. През последните няколко години той бе мишена на няколко атентата. При едно от нападенията в Шабац, той бе ранен в главата, но оцеля като по чудо. Преди седем години той бе много близък с Ивица Йованович, който бе застрелян също в центъра на Белград. По време на полицейската операция "Сабя" през 2003 година, проведена след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич, Аранитович бе задържан. Срещу него бе повдигнато обвинение за изнудване срещу Милорад Радосавлевич, който живее в Швейцария. По време на процеса нито един от свидетелите не даде показания срещу него и Аранитович бе освободен. /БЛИЦ