Делфинът Нари, който е на 12 години, доскоро беше звездата в австралийския резерват за морски животни Тангалума. Активисти го хранеха и се грижеха за него и той се появяваше всеки ден.
Любителите на делфините обаче се разтревожиха да не би да е умрял, защото от три дни не беше идвал с групата делфини за храна. Освен него липсваше и дългогодишната му приятелка Ехо. Във вторник вечерта те се върнаха в резервата. Нари е бил нападнат от акула и е бил ранен тежко. Ехо е останала с него три дни в океана и го съпроводила до резервата.
“Нари беше опитомен и е израсъл с хора. Това е спасило живота му, защото е знаел, че трябва да потърси човешка помощ”, каза Тревър Лонг, който се грижи за делфините. Ветеринарите откараха Нари в парка Sea World, където ще го оперират. По думите на лекарите не е пострадал нито един жизнено важен орган. “След операцията ще може да живее нормално, но никога вече няма да бъде красив като преди”, каза ветеринарят Дейвид Блайд.
Нари вероятно нямаше да оцелее, ако Ехо не е била с него. Двамата са се сближили през 1996 г., след като Нари помогнал на Ехо, когато и тя била нападната от акула, пише “24 сата”. /БЛИЦ