Внукът на Алла Пугачова, певецът Никита Пресняков е бил мобилизиран за участие във войната в Украйна , съобщи руският "Пети канал", като се позовава на свои източници. 

Според информацията, младежът е бил взет от представители на военна комисия направо от репетиция на Московския провинциален театър.

От самия театър засега опровергаха информацията. Малко след това и самият Никита Пресняков отрече новината за мобилизацията си. В коментар в канала си в Telegram той написа, че съобщенията за това са фалшиви.

Никита Пресняков е на 31 години, роден е през 1991 г. в Лондон, родителите му са заслужената артистка на Руската федерация Кристина Орбакайте и певецът Владимир Пресняков-младши.

 

Внукът на Алла Пугачова Никита Пресняков.
 

БЛИЦ припомня, че в края на август Пугачова се завърна в Русия, а по-късно мъжа й Галкин беше признат за чужд агент.

Министерството на правосъдието посочи, че художникът е публикувал антируски изявления в социалните мрежи и освен това има източник на финансиране в Украйна. Галкин обаче не се съгласи с новия си статус.

Алла Пугачова също поиска да бъде включена в списъка на чуждестранните агенти. От Кремъл се въздържаха да коментират това . Източник, близък до властта, обаче твърди, че след това изявление певицата се проверява за дискредитация от руската армия.

Преди броени дни стана ясно, че тя е напуснала Русия с еднопосочен билет и е заминала за Тел Авив, придружена от децата си.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук