Отравяне – вероятно с тежки метали, е потвърдено още при няколко служителите на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна, предава УНИАН, като припомня, че по-рано съпругата на директора на службата Кирило Буданов – Мариана, бе хоспитализирана.

Според източници съпругата на Буданов се е оплакала, че се чувства зле, след което са й направени тестове. Резултатите показали, че става въпрос за отравяне.

Съпругата на Буданов е "най-вероятно отровена чрез храна“, но е преминала първия етап от лечението и се чувства добре.

"Тъй като съпругата на Буданов е дребна и слаба, това се прояви по-бързо при нея. И отравяне бе потвърдено при няколко други служители: те са просто по-едри, не са забелязали веднага, но сега също се лекуват“, разкриват източниците.

Според публикации в медиите Мариана Буданова е била диагностицирана с отравяне с тежки метали.

(Снимка: elle.ua)


"Тези вещества по никакъв начин не се използват в ежедневието или във военните дела. Тяхното наличие може да означава умишлен опит за отравяне на конкретно лице“, поясниха още източниците.

По случая в образувано разследване за опит за убийство.

Освен съпругата на Буданов Марианна още няколко служители на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната са почувствали подобни симптоми.

Буданова наистина е била отровена - това показват резултатите от изследването. Това разкрива пред "Украинская правда" анонимен източник. „Тя се оплака, че се чувства зле, така че те взеха тестове, които разкриха отравяне“, каза източникът.

Срещу Кирил Буданов са извършени няколко покушения. Един от опитите беше неприкрит: на 29 май 2023 г. руските въоръжени сили се опитаха да поразят с ракета сградата на Главното разузнавателно управление в Киев. Разузнавачът не е пострадал. Руските медии обаче започнаха да публикуват изявления, че той уж е получил сериозни наранявания. Общо опитите са 10, пишат медиите в Украйна.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук