Американецът, който е сред 14-те загинали при ислямисткото нападение срещу хотелски комплекс в кенийската столица Найроби, е бил бизнес консултант, оцелял при атакита на 11 септември 2001 г. в САЩ.

Власитет не посочиха официално, че Джейсън Спиндлър е една от жертвите, но майка му Сара и брат му Джонатан потвърдиха смъртта му във Фейсбук и няколко US медии.

„Джейсън оцеля на 11 септември и бе боец. Сигурен съм, че ги е пратил по дяволите“, написа Джонатан във Фейсбук страница, видима само от приятелите му.

Отговорност за атаката в Найроби пое свързаната с „Ал Каида“ сомалийска групировка „Аш Шабаб“. Тя извършва атаки в Кения откакто страната прати войски в Сомалия през октомври 2011 г. да се бие с джихадистите.

На 11 септември Спиндлър, който е консултант за нововъзникващите пазари, работил в банка, помещаваща се в Световния търговски център в Ню Йорк. Двете кули на комплекса се сринаха, след като последователи на „Ал Каида“ разбиха в тях два пътнически самолета.

Сграда 7 на Световния търговски център, където бил офисът на Спиндлър, по-късно също се срутва, но никой в нея не е сред близо 3-те хиляди жертви на атаките в този ден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ