Докато повечето партии в Кипър са ангажирани предимно с разрешаването на проблема с етнически разделения остров и икономиката, една различна от тривиалната политическа схема формация претендира за влизане в парламента, пише Български новини
Това е партията за животните, която в последно време привлича все повече вниманието на кипърските гласоподаватели, определящи старите политически партии като вече остарели, съобщи БНТ. Създадената партия за животните се надява на силно присъствие и на изборите за европейски парламент. Тя има кандидати във всички градове на острова, a останалите партии, вперили поглед в предстоящите президентски избори в началото на следващата година, възприемат сериозно новата формация.

Това личи и от реакцията на държавния глава Никос Анастасисадис, назначил наскоро лидера на собствената си партия за съветник в президентството по правата на животните. Новата партия за животните си е поставила за цел да преразгледа всички закони за четириногите и да се заеме с решаването на сериозния проблем с бездомните кучета, тъй като се предполага, че в момента в Кипър броят им надхвърля 200 хиляди.